A hit akcióban

A dicséret erőteljes! A dicséret aktivizálja, működésbe hozza a hitedet, mint amikor a tested aktív, mozog és ez által megerősödik.Ehhez hasonlóan a hálaadás által működésbe hozott hit is megerősödik. Szeretem, amit ez az ige mond Ábrahámról: Hitetlenség sem ingatta meg őt Isten ígéretében. Mit jelent „inogni”?
Inogni azt jelenti, hogy előre-hátra mozogsz, ami egy nagyon bizonytalan, megbízhatatlan állapot.
A szellemi inogás, tántorgás az,
amikor egyszer jobban, máskor kevésbé hiszel
Isten ígéretében.
Az ingadozás megmutatkozik szavainkban és tetteinkben. Amikor Isten ígéreteivel ellentétesen beszélsz, ingadozó és bizonytalan vagy. Figyeld meg, hogy ez a vers nem azt mondja, hogy Ábrahám sosem volt hitetlen vagy sosem kételkedett. Alapvetően azt mondja, hogy sosem hagyta, hogy ezek vezéreljék vagy megingassák őt abban, amit mond, tesz vagy gondol. Ő foglyul ejtette minden gondolatát és állhatatos volt Isten dicséretében és imádásában.
A dicséret stabillá tesz és megerősít.
Határozd ma el, hogy a hitedet működésbe fogod hozni hálaadással és az Ő dicséretével egész nap! Ahogy ezt teszed, megerősödsz és azt a győzedelmes életet fogod élni, amit Isten eltervezett számodra.
Róma levél 4:20

„Hitetlenség vagy bizalmatlanság sem ingatta meg őt Isten ígéretében, de ő megerősödött hitben, ahogy dicsérte és dicsőítette Istent”
Bővített fordítás

„Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek,”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Mennyei Atyám, áldom a neved és köszönöm az életet. Hálát adok minden lélegzetvételért. Köszönöm az egészséget, erőt és az örömöt. Dicsérlek azért, mert bőségesen kielégíted minden szükségemet, ami által én áldás lehetek mások számára. Jézus nevében, Ámen.
Joel Osteen




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>