Őrizd meg a szívedet!

Amit beengedsz a szívedbe, az beprogramozza a gondolkozásodat és a beszédedet - pontosan úgy, mint a számítógép - ami pedig alapvetően meghatározza majd az életed irányát. A szemed, füled és a szád mind kapuk a szívedhez. Amit nézel, amit hallgatsz, bemegy a szívedbe akár észreveszed akár nem. Meg tudod őrizni a szívedet azáltal, hogy megszűröd, mit nézel és mit hallgatsz meg. Ha nem akarsz olyan ember lenni, mint akiket látsz a TV-ben, akkor ne nézd azt a tévéműsort. Ha nem akarod azt csinálni, amit a rádióban énekelnek, akkor ne hallgasd azt a zenét.
De ezen felül meg kell őrizned a szívedet a keserűségtől és a rossz motívumoktól is. Mikor ezek a negatív érzelmek lerakódnak a szívedben, megakadályoznak az előrejutásban. A Biblia szerint a szív bőségéből szól a száj. Ez azt jelenti, hogy
a szavaid megmutatják, hol van a szíved.
Figyelj arra, hogy miket mondasz, mit nézel és mit hallgatsz. Győződj meg arról, hogy minden tetted dicsőíti az Urat! Ha megőrzöd a szívedet és az elmédet, az élet forrása fog szabadon kiáradni a bensődből és olyan bővölködő életet fogsz élni, amilyent Isten szánt neked.
Példabeszédek 4:23

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Mennyei Atyám, alárendelem ma a szívemet és elmémet neked. Megőrzöm a szívemet és kérlek, vezesd és irányítsd a döntéseimet minden nap. Tisztíts meg engem a Te Szellemeddel, hogy az élet áradjon belőlem minden területen, Jézus nevében. Ámen.
Joel Osteen




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>