Bemutatjuk: Michael W. Smith

Michael W. Smith a világ egyik legismertebb keresztény előadója. Magyarra fordított dalait szinte minden felekezetben, gyülekezetben éneklik. Az ő bemutatásával indítunk egy keresztény előadókat ismertető sorozatot, azzal az apropóval, hogy másodszor látogat Magyarországra, november 11-én . A koncertről bővebb információt ide kattintva találtok, az alábbiakban pedig a rövid életrajzát olvashatjátok, amiből az is kiderül mi a nevében szereplő W.
Michael Whitaker Smith 1957 október 7-én született Kenovában, Nyugat Virginiában. Michael egy tipikus fiú volt: szeretett baseball-ozni, segédkezett családja gyülekezetének programjaiban és zongorázni tanult. Ami viszont már nem mindennapiknak számított, hogy 5 évesen írta első dalát. Tíz évesen adta át Jézusnak az életét. Arról álmodott, hogy egy nap majd hivatásos baseball játékos lesz.
Michael W.Smith 1981-ben
Miután elvégezte a középiskolát, problémái voltak az alkohollal és a kábítószerrel. 1979 októberében azonban érzelmi és mentális megpróbáltatásokat élt át. Ekkor döntött úgy, hogy visszatér a keresztény hithez. Felszámolta a problémákat az életében, majd a Higher Ground nevű keresztény zenekarhoz csatlakozott.
Az 1979-1981-es éveiről és arról, hogyan ismerkedett meg feleségével az „Ideje bátornak lenni” (It’s time to be bold) c. könyvében ír. Az első fejezetben ezt írja:
Az első dalszövegírói szerződésemet a Paragon/Benson Publishing Company-val írtam alá, mikor még a Higher Ground bandánál játszottam a billentyűk mögött. Azt hittem meghaltam és a mennyben vagyok. Hetente 200 dollárt kaptam, azért amit egyébként is szeretek csinálni. Hogy zeneszerzésből éltem azt jelentette, hogy nem kellett asztaloknál felszolgálnom, Coca-Colánál dolgoznom vagy cserjéket ültetnem egy tájépítő cégnek.
Azt hittem, most vagyok életem csúcsán és Isten már nem tartogathat számomra semmit. Nem vártam lemezszerződést, magasabb fizetést, még egy barátnőt sem – főleg nem egy feleséget. Elégedett voltam a zeneírással és napi 16 órát dolgoztam. Egyik ilyen délután sétált be Deborah Kay Davis az irodámba. Azt gondoltam, ő a leggyönyörűbb nő akit valaha láttam. Teljesen lenyűgözött amint elsétált mellettem. Fülig szerelmes lettem. Ebben a magamon kívüli állapotban édesanyámat hívtam fel Nyugat Virginiában.
„Ezt nem fogod elhinni, anya. Épp most láttam a nőt, akit feleségül fogok venni. „
„Hogy hívják?”
„Nem tudom, még nem találkoztam vele. De mennem kell. Kiderítem és visszahívlak.”
Szegény édesanyám  azt hihette, hogy elment az eszem. De egész életemben nem voltam még annyira józan.
Az irodámat elhagyva a raktárhelyiségben kezdtem el keresni ezt a lányt. Sherlock Holmes sem nyomozott volna jobban, hogy megtalálja. Végül a női mosdó előtt várakozva találtam magam, amint várom, hogy felbukkanjon. Kisétált. Én bemutatkoztam. 3 és fél héttel később eljegyeztük egymást – és 4 hónappal később pedig összeházasodtunk!
Dove díjátadó ünnepségen
1982-ben Michaelt felkérték, hogy egy fiatal művésznő, Amy Grant mögött játszó bandában legyen a billentyűs. Emellett továbbra is folytatta a dalírást magának. A történet úgy folytatódik, hogy Amy menedzserei nem találtak egy keresztény hanglemez kiadót sem, aki Michaelt leszerződtette volna. Mivel hittek a tehetségében, elindították a Reunion Records-ot.
Michael első felvételét 1983-ban készítette, amit „Michael W. Smith Project”-nek nevezett el. Michael írta a zenét, felesége Debbie pedig a dalszöveget. Az ismert "Friends" c. dal is ezen az albumon jelent meg elsőként. Michael továbbra is Amyvel turnézott, immár nyitó előadójaként.
Grammy díj átvétele előtt
Innentől kezdve minden évben jelent meg lemeze. 22 albumot és 10 könyvet adott ki. Többek között 40 Dove díjat és 3 Grammy díjat is odaítéltek neki.
1994-ben egy ifi klubbot alapított Rocketown névvel, hogy a tinédzserek számára egy olyan helyet hozott létre, ahol biztonságos, szerető környezetben gyűlhetnek össze. 2003-ban egy új helyre költöztek. A Rocketown oldalát a www.rcktwn.com címen érheted el.
1996-ban megalapította a Rocketown Records-ot. Egy olyan kiadót akartak létrehozni ahol a nagyszerű zene a lényeg. Egy olyan kiadót szerettek volna, ami olyan, mint egy család.
1999-ben az addig a farmjukon találkozó, imaközösségként működő kis csoport egy gyülekezetté fejlődött New River Fellowship néven. Őket a www.newriverfellowship.com oldalon látogathatod meg.
Karriere során Michaelnek elnökök és nemzeti vezetők előtt volt lehetősége énekelni, barátai között tarthatja számon Billy Graham tiszteletest és fiát, Farnklin Graham-et is. Aktív tagja a „Billy Graham Evangelistic Association” és a „The Samaritan’s Purse” szervezetnek.
Michael családjával 2005-ben
Michael-t és Debbie-t öt gyermekkel nemrégiben pedig 3 unokával áldotta meg az Úr. Michael az összes elismerése ellenére, amit a fiatalok eléréséért Rocketownban, helyi gyülekezet vezetéséért , előadóként, üzletemberként, dalszövegszerző és hanglemez kiadó igazgatóként kapott az életét mégis így összegzi: „úgy emlékezzenek rám, mint egy Istenfélő emberre, aki a feleségét és gyermekeit nagyon szerette”.
(forrás: www.michaelwsmith.com)
Élő DVD felvétel 2008-ban 12000 ember előtt, Joel Osteen gyülekezetének a csarnokában




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>