Isten az Abbá, azaz a mennyei Édesapád

Belegondoltál már, hogy Isten nem ismerték „Édesapaként” , „Atyaként” míg Jézus nem jött el a földre, hogy bemutassa számunkra így? Jézus így imádkozott Édesapjához: „És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük.” (János 17:26)
Milyen névre utalt Jézus? Az „Édesapa” névre. Ha bármi közel állt Jézus szívéhez, akkor az az volt, hogy Istent „Édesapjaként” mutassa be nekünk.
A Bibliában Jézus azt mondta „Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre.” (Máté 6:31-32) Egyszer azt mondta „Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?” (Máté 7:11)
Jézus azt szeretné,
ha mindig így gondolnál Istenre,
hogy Ő az Abbá, azaz mennyei Édesapád.
Miért? Mert szeretné, ha tudnád, hogy semmi nem fontosabb vagy túl jelentéktelen az Atyának, ha gyermekeiről van szó.
Képzeld csak el, ha egy apa játszik öt éves fiával és észrevesz egy betokozódott szálkát fia hüvelykujjában. A gondos apuka megkérdezi: „Mióta van ez benne?”
- „Pár napja” – válaszolja fia.
- „Miért nem mondtad el Apunak?”
- „Azt hittem túl sok dolgod van, és nem kellene zavarni.”
Ha te lennél ez az apa, nem törné össze a szíved, ha ezt hallanád gyermekedtől?
Egy szálka az ujjban bár kis dolog, de semmi sem túl kicsi, ha a gyermekedről van szó. Ha őt érinti, téged is érint. Nem számít milyen idős vagy most, még mindig Isten gyermeke vagy, tehát ne gondold, hogy problémád túl kicsi lenne Istennek. Ha fontos számodra, Atyádnak is fontos. Szeretett gyermek, mindig emlékezz rá, hogy Ő Abbá, azaz a mennyei Édesapád!
Galata 4:6

„Mivel tehát gyermekei vagytok, Isten elküldte Fiának Szellemét a szívünkbe, aki így kiált: „Abbá!”, azaz: „Édesapám!”
WBTC Modern forditás

Joseph Prince




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>