Nyitott kéz vagy szűk marok?

Az orvvadászok egy egyszerű módszerrel ejtik foglyul a majmokat. Egy kivájt tökbe banánt helyeznek, majd a tököt egy karóhoz erősítik. A kíváncsi majom odamegy és megragadja a zsákmányt.
De a kezét már nem tudja kihúzni mivel az elrejtett gyümölcsöt markolja. Ahelyett, hogy elengedné a banánt és megszabadulna, inkább csapdában marad, amíg az orvvadászok el nem fogják.
A mai igevers második részében láthatjuk, hogy a fent említett ember szűkmarkúan ragaszkodik valamihez az élete során. "Ha megtarthatom, amim van, minden rendben lesz." – gondolja.
Ha a javainkat halmozzuk,
végül csapdában fogjuk magunkat találni.
Ha a fukarság jeleit vesszük észre magunkon, ha túl sokat aggódunk a javaink felől, az azt jelenti, hogy szükségleteink ellátásában magunkban bízunk Isten helyett. Ez pedig már a szabadságunkat veszélyezteti.
Itt az idő egy „kéz-ellenőrzésre”. Túlságosan ragaszkodsz, ahhoz, amid van? Szűkmarkúan éled az életedet? Vagy nyitott kézzel, nagylelkűen bánsz azzal, amit Isten neked adott? Ne feledd, hogy Istentől kapott ajándékaid megosztásával nagylelkűséged egy bővelkedő, gyümölcsöző élethez készíti az utat.
Példabeszédek 11:24

"Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut."
Magyar Bibliatársulat Újfordítású Bibliája

"Van olyan, a ki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik; és a ki megtartóztatja a járandóságot, de ugyan szűkölködik."
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Istenem, kérlek, segíts rendszeres „kéz-vizsgálatot” tartanom, hogy nyitottan, adakozásra készen tarthassam. Segíts észrevennem, hogy az áldásaidat azért kapom, hogy másokkal is megoszthassam, nem pedig, hogy elraktározzam.
Jézus nevében kérlek, Ámen.
Következő lépések
  • Volt, hogy először figyelmen kívül hagytad a gondolatot, hogy másnak segíts és később pedig megbántad?
  • Van valami, amihez most nagyon ragaszkodsz? Lehet, hogy éppen az tartja vissza azt az áldást, amit Isten neked szánt.
  • Kérd Istent, hogy segítsen azokat a pillanatokat megragadni, amikor az idődből és forrásaidból tudsz adni, hogy megtapasztalhasd mindazt, amit Isten tartogat számodra.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>