Felszabadított élet 3. - I. A fogantatás: Naplóbejegyzés

Isten céllal teremtett téged, tele lehetőségekkel

- Naplóbejegyzés -

Fel vagyok dobva, hogy Ausztrália gyönyörű Whitsunday-szigetein va- kációzunk. Nicknek és nekem rég esedékes volt már egy pihentető, vidám nyaralás és ez az egy hét ezt ígérte (ha a hányinger nem jön közbe). Már három napja itt vagyunk, és percről percre rosszabbul érzem magam. Ez már a tizedik nap, hogy ilyen nyúzott és álmos vagyok. Még a strandon való heverészés és napozás is kemény munkának tűnik. 
Amikor ma felvettem a fürdőruhámat, viccesen azt mondtam Nick-nek: „Lehet, hogy terhes vagyok!" Nick teljes hitetlenséggel reagált. Egyikünk sem gondolta, hogy a terhességnek nullánál nagyobb a valószínűsége, mivel még csak nemrég kezdtünk próbálkozni. Emellett Nick és én rengeteg időt töltöttünk a föld két ellentétes féltekéjén, ami általában nem kedvez a gyermekvállalásnak! Bármilyen hihetetlen is volt a terhesség ténye, úgy gondoltam, jogos a gyógyszertári túra, már csak a gyakorlás kedvéért is. Nick beleegyezett, hogy eljön velem bár, elég kelletlenül: biztos voltam benne, hogy inkább menne a vízre. 

A gyógyszertárban egy egész polcnyi terhességi teszt fogadott minket. Nick ösztönösen a férfirészleg felé vette az irányt, így egyedül kellett kiválasztanom a megfelelőt. Ezzel feltérképezetlen területre tévedtem. Milyen kritérium szerint választasz ki egy terhességi tesztet? Forma, méret, a kék árnyalata? Azt tettem, amit minden tanácstalan ember tett volna - a legszebb csomagolású példányt választottam. Ahogy elolvastam a doboz hát- oldalát, rájöttem, hogy a használata meglehetősen bonyolult és hibalehetőség is fennáll (bár ez inkább rám vonatkozott, nem a tesztre), szóval vettem még egyet tartalékba szükség esetére. 

Visszatérve a hotelbe akcióra kész hólyaggal (órák óta nem voltam WC-n), teszttel a kezemben a fürdőszoba felé vettem az irányt. Átfutottam a használati utasítást: a fehér azt jelenti, nincs baba, a kék vonal pedig jó előrejelzés arra, hogy az előttünk álló kilenc hónap nagyban különbözik majd a mögöttünk lévő kilenctől. 

Feltéptem a csomagolást és annyira izgatott voltam, hogy be kellett hívnom Nicket, magyarázza el, hogyan kell csinálni. Néhány jótanács után úgy éreztem, készen állok. Azonban kissé elszámítottam magam és a rossz célzás következtében (a szem-kéz koordinációm sosem volt százszázalékos) sikerült lepisilnem a kezemet és a lábamat, teljesen használhatatlanná téve a tesztet. Nick nem hitte el, hogy mialatt az emberiség csúcsra fejleszti a világot behálózó számítógép-technológiát, megfejti a DNS titkait, én nem vagyok képes egy egyszerű otthoni terhességi tesztet megcsinálni. 

Hál' istennek, számítottam a női célzóképesség megbízhatatlanságára, és volt annyi előrelátásom, hogy vettem tartalék tesztet. A sikertelen próbálkozás nem vette el a kedvemet. Most már tudtam: a koncentráció és a gondos célzás meghozza a sikert. Hurrá, betaláltam! Most várni kell. 

Nem kell! Körülbelül 0,0009 másodperc alatt egy vékony kék vonal tűnt fel a második ablakban. Utánanéztem a használati utasításban. És igen: ha mindkét ablak kék, 99,9%, hogy terhes vagyok. 

Döbbenten álltam és szótlanul bámultam a vékony kék vonalat. Nick szintén döbbenten meredt a kis ablakra, megpróbálván felfogni, mit is jelent ez. Leírhatatlan érzések borítottak el minket. Éreztük, valami olyasmi történik, ami örökre megváltoztatja az életünket. 

Gyerekünk lesz! 

(Megjegyzés magamnak: megmosni a tesztet és eltenni, hogy mutogathassuk a bébi barátainak a 21. szülinapi buliján.) 






Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>