Vigyázat, árulás!

Sokszor elgondolkodtam azon, mennyire is könnyű észrevennünk, ha valaki cserben hagy bennünket. Ennek ellenére sokkal nehezebb magunkra ismernünk, mikor mi vesszük át az áruló szerepét. Nézz bele életed visszapillantó tükrébe. Ha a múltban sokszor úgy érezted ,hogy barátod, társad vagy üzleti partnered cserbenhagyott, vizsgáld meg az eseteket, és ha túl sok a hasonlóság, akkor lehet, hogy te vagy, az aki cserbenhagyta őket.

Árulóként néha annyira belekeveredünk a mohóság, sértések vagy harag hálójába, hogy észre sem vesszük, amint a másikat feladásra kényszerítjük. És mire rájövünk mit is tettünk, egy újabb gödörbe kerültünk - a szégyen, bűntudat és lelkiismeret furdalás mélyére.

Mikor mi hagyunk cserben másokat, hamar megtapasztaljuk, mit is jelent a lélek éhínsége. Mikor szükséged lenne a bizalomra, elfogadásra és megbocsájtásra. De itt jön Isten nagyszerű üzenete. Ő nem akarja, hogy az árulásod megtörjön téged.
Feléd nyújtja kezét, megbocsájt neked, megtisztít téged, miközben megváltoztatja az életed.
Akkor miért is várjunk, mikor éhezik majd ki a lelkünk minderre? Miért várnánk, hogy a legmélyebb pontra kerüljünk, mielőtt Istenhez kiáltanánk? Talán azt hiszed, hogy te már túl messze kerültél Istentől ahhoz, hogy elérjen téged, de ez nem igaz. Szembe kell néznünk a ténnyel, hogy mindannyian árulók vagyunk.

Mindannyian elfordultunk Istentől életünk egy pontján és most itt az idő, hogy újra felé forduljunk és megragadjuk a megbocsájtása ajándékát.
II. Korintus levél 2:10-11

Akinek pedig ti megbocsáttok, annak én is. Mert ha volt egyáltalán mit megbocsátanom, akkor is a ti érdeketekben bocsátottam meg, Krisztussal együtt. Igen, feltétlenül szükséges, hogy így bocsássunk meg egymásnak, különben becsaphat bennünket a Sátán. Hiszen jól tudjuk, hogy mik a szándékai.
Modern Fordítás

Akinek pedig megbocsáttok valamit, én is: mert ha én is megbocsátottam valamit, ha valakinek megbocsátottam, ti érettetek cselekedtem Krisztus színe előtt; hogy meg ne csaljon minket a Sátán. Mert jól ismerjük az ő szándékait.
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Istenem! Tudom, hogy mikor nem téged és az Igéd parancsolatait követem tulajdonképpen elárullak téged és a nekem szánt szereteted. Kérlek, bocsáss meg nekem. Kérlek, bocsáss meg azért, hogy másokat az árulás mélyébe löktem, és segíts megtalálnom az utat, amivel jóvátehetem ezt. Jézus nevében, Ámen.
Következő lépések
  • Szánj időt arra, hogy átgondolod azokat a körülményeidet, amikor a körülötted levő emberek megbántva vagy cserbenhagyva érezhették magukat a szavaid, tetteid miatt.
  • Mit tudnál tenni, hogy mindezt helyre állíthasd?
  • Kérd Istent, hogy újítsa meg a lelked, öleljen át a megbocsájtásával és segítsen megtalálni az utat, hogy kijavítsd az árulás miatt megtört kapcsolataidat.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>