Joel Osteen: Tudatosítsd, mid van! (videó)

Jó hírünk van! Megvan mindened ahhoz, hogy az áldás útjára lépj. Joel Osteen ebben az üzenetben arról beszél, hogy ismerd fel, hogyan ismerheted fel azokat a dolgokat, amik rendelkezésedre állnak ehhez. Itt az ideje, hogy abbahagyd az üres köröket! Hogyan? Első lépés: Nézd meg az alábbi videót!Gyakran azon gondolkodunk, amink nincs. Milyen nagyok a nehézségeink, milyen rossz a gazdaság.“Joel nincsenek kapcsolataim.”„Van egy problémám, de nincs, aki segítsen.”„Van egy álmom, de nincs meg, ami kell hozzá.”Amit megtanultam, hogy minden, amire szükséged van a céljaid eléréséhez, elérhető közelségben van. Isten mindig olyan dolgot fog használni, ami közel van hozzád. Bár lehet, hogy nem tűnik rendkívülinek.

Mindaz, ami Dávidnak volt, egy parittya és öt kő. Hétköznapi, egyszerű dolgok. Azt gondolhatta: „Nem fogok odaállni Góliát elé, ez őrültség lenne, nincs esélyem“. De nem, Dávid számba vette mije van: tudta, hogy a parittya és a kövek, még akkor is, ha egyszerűnek látszanak, Isten kezébe helyezve különlegessé válnak. Mózesnek mindössze egy botja volt. Nem volt szép, nem volt ékszerekkel borítva, nem márványból készült semmi különös, csak egy egyszerű hétköznapi bot. A fáraó és az ellenséges seregek üldözték az Izraelitákat. Két oldalt hegyek, szemben a Vörös-tenger, az ellenséges hadsereg pedig mögöttük. Kilátástalan helyzet volt. Biztos vagyok benne, hogy Mózes imádkozott: „Istenem, küldj tízezer angyalt a védelmünkre!“ „Istenem, küldj tüzet a mennyből, hogy eltűnjenek!” „Istenem tégy valami nagyot!“ Igen, Isten valami nagyot készült tenni, de ez valami kicsivel kezdődött. Néha nagyon messzire tekintünk, pedig a közelünkben kellene szétnézni. Isten azt mondta, „Mózes, vedd fel azt a botot és tartsd a levegőbe!“ Elképzelem, ahogy Mózes azt gondolta: „Istenem valami természetfelettit kérek tőled, valami nagyot és te azt mondod nekem, hogy tartsam a levegőbe a botot, hogy tegyek valami egyszerű dolgot?“ Vegyétek észre, ha te megteszed az átlagost, Isten megteszi az átlagon felülit.
Ha megteszed a természetest, Isten megjelenik és megteszi a természetfelettit.
Ismeritek a történetet: Felemelte a botot egy egyszerű fadarabot, a víz kettévált, Izrael népe pedig száraz földön kelt át.

De vegyél észre két dolgot: Isten egy egyszerű dolgot használt és valami olyat, ami közel volt hozzá. Lehetséges, hogy te messze keresgélsz, miközben a válasz közvetlen melletted van? Lehet, hogy melletted vannak azok, akikre szükséged van, a lehetőség, ami kell az előrejutáshoz. Már megvan a válasz, de te valami természetfelettit keresel, valamit, amitől libabőrös leszel, miközben a válasz nagyon egyszerű.

Mostanában beszélgettem egy hölggyel, aki évek óta azért imádkozott Istenhez, hogy feljebb léphessen a munkájában, de semmi nem történt. Ezután 40 évesen visszament az egyetemre, végzettséget szerzett és egymás után kezdte kapni a kinevezéseket. Ma ő igazgatóhelyettes a cégnél és több száz alkalmazott van a keze alatt. Mi történt? Megvolt a válasz, csak nem vette észre. Ez egyszerű volt, csak arra volt szüksége, hogy fejlessze a kepésségeit. Az imánknak így kellene hangoznia: „Istenem, segíts felismerni a forrásokat, amiket belém helyeztél. Segíts meglátnom az embereket, akiket az életembe helyeztél. Segíts meglátni a forrásokat, a lehetőségeket, ötleteket, amik továbbvisznek engem az isteni rendeltetésem felé.

Az egész Íráson keresztül láthatjuk, hogyan használ Isten átlagos dolgokat. Egyszer Sámsonnak több ezer filiszteussal kellet megütköznie. Sámsonnak nem volt fegyvere, nem volt pajzsa, harcosok, akik támogatták volna. Úgy tűnt, már el is veszett. Mit csinált Sámson, panaszkodott? „Istenem, ez nem fair!” “Az ellenségnek sok fegyvere és pajzsa, sok katonája és felszerelése van.” „Ez nem fair Istenem, nekem nincs semmim.” Nem, hanem Sámson megértette az alapelvet. Tudta, hogy amire szüksége van, annak közel kell lennie hozzá. Tehát azonnal elkezdett körülnézni. Mit talált? Egy doboz kézigránátot? Egy gépfegyvert? Az ige azt mondja, hogy egy szamár állkapocs csontot talált. Valami teljesen átlagost, nem nézett ki túl soknak. De Sámson hitte, hogy amit Isten nekiadott, pontosan arra volt szüksége. Ezt mondja a Bírák 15:15, hogy megfogta a szamár állkapocs csontját és legyőzött ezer filiszteust, akik jobban fel voltak fegyverezve és több tapasztalatuk volt.
Rájöttem, hogy nem az a lényeg, hogy mi az, amid van, hanem az, hogy megvan-e Isten kenete rajta.
Lehet, hogy egy átlagos képességed van, de ha a mindenható Isten kenete van rajta, messzebb mehetsz, mint az akinek kiváló kepésségei vannak. Most lehet, hogy egy különleges problémád van, de Isten jóindulatának és áldásának köszönhetően Ő egy átlagos megoldással győzelmessé tehet téged. A kérdés az, hogy felismered-e azt, hogy mid van? Azt nézed-e, hogy mi van beléd helyezve, mi van a közeledben, az embereket, akiket Isten tett az életedbe, a forrásokat? Lehet, hogy nem tűnik soknak. Lehet, hogy kicsinek tűnik az óriáshoz képest, akivel szemben állsz, de ha mered használni, amid van, legyőzheted az óriást kevesebb felszereléssel is. Dávid és Sámson is úgy mentek ki a csatamezőre, hogy nem volt náluk pajzs és kard sem. Nem voltak mögöttük támogató helikopterek. Amijük volt az egy parittya és egy szamárcsont. Amikor felismered, hogy a mindenható Istent mit adott neked, akkor kihúzod magad, magabiztosan mehetsz ki, tudván, hogy a felszerelésed az univerzum teremtőjétől származik.

Mondhatod, hogy “Joel ez jól hangzik, de nekem nincs annyi kapcsolatom, nem olyan családban neveltek fel, mint téged, nincs annyi hozzáférhető forrásom.” Hadd kérdezzelek meg: Van annyid, mint egy szamár állkapocs csont? Van-e annyid, mint egy parittya? Ma két emberről beszeltünk, akik egyszerűen megfogtak, amijük volt, de a kenettel, amit Isten adott nekik, történelmet írtak és a történeteik még mindig inspirálnak minket. Van valami az életedben, ami téged is történelemformálóvá tehet. Isten arra rendelt téged, hogy hagyj látható jelet ezen a generáción. Nem arra vagy rendelve, hogy csak jöjj és menj és senki se vegye észre, hogy itt voltál. A nagyság magvai vannak benned! Amikor letelik az időd, ennek a világnak vissza kell néznie és azt kell mondania, ez igen „Ők óriásokat öltek, ők történelmet formáltak, ők új területeket foglaltak a királyság számára, és itt hagyták a hit örökségét!” Ma este, lehet, hogy az álmod talán nagy, és a forrásaid talán kicsik, de mégse bátortalanodj el! Isten azt mondja: Hogy ha használod, amid van, én megsokszorozom a képességeidet, megsokszorozom az eredményességedet, megsokszorozom a forrásaidat. Hadd prófétáljak: Óriásokat fogsz legyőzni, kevesebb felszereléssel, célokat fogsz elérni kevesebb forrással! A nehézség, ami visszahúz, nem tartós, csak átmeneti. Az óriás ereje lehet nagy, de a mindenható Isten ereje, ami benned van, sokkal-sokkal nagyobb. Most nem a visszahúzódás ideje van itt, Most nem a kifogások ideje van itt, vagy, hogy az emberek lebeszéljenek minket. Hanem annak van itt az ideje, hogy felemelkedjünk, körülnézzünk! Minden, amire szükséged van, hogy betöltsd a rendeltetésedet, közel van hozzád. Joel próféta mondta: “Ébreszd fel a erős férfiakat, ébreszd fel az erős nőket!” Kik ezek az erős férfiak és nők? Ők azok, akik felismertek, hogy a világegyetem teremtője az, aki egyengeti az útjukat. Emberek, akik felismertek, amijük van.

Van egy jó barátom, volt egy álma, hogy elkezdi a saját vállalkozását. Szüksége volt egy bankra, amelyik egy kölcsönnel támogatta volna öt, hogy elindíthassa a vállalkozását. Elment a saját bankjába, ahol évek óta volt ügyfél, de elutasítottak. Azt mondtak neki, hogy nem jó az ötlet. Elment egy másik bankba, aztán egy másikba, és így tovább. Mind ugyanazt mondtak, hogy nem fog működni. Meg kell értened, hogy Isten az álmot nem valaki másnak adta. Más talán nem képes látni azt, amit te látsz. Másnak talán nincs meg az a hit, ami neked van. Ne engedd, hogy ők elbátortalanítsanak, lebeszéljenek. Harmincegy bank utasította el, harmincegy mondta, hogy nem jó az ötlet, soha nem fog működni. El kell döntened, hogy az emberek szóbeszédeinek hiszel, vagy annak hiszel amit Isten kijelent. Csak százötven dollárja volt, de megfogta, amije volt és vásárolt pár dolgot és elkezdte az üzletet. Az első ügyfelének, aki látta, hogy ilyen sokat dolgozik, egy éves szerződést ajánlott fel neki. Elvitte azt a szerződést egy másik bankhoz. harmincegy bank mondott neki nemet, de a harminckettedik igent mondott. Ma egy több milliót érő, sikeres, növekvő, terjeszkedő cége van. Mi történt? Legyőzött egy óriást - kevés eszközzel. Felismerte, amije van, megtette a hit lépesét és használta azt, amit Isten adott neki. Ez volt az a pont, amikor megtapasztalta, hogy Isten új leheletet küld az életébe. Ma lehet, hogy van egy álmod, amire az emberek azt mondják: “Nem fog működni, nem jó ötlet, nem lesznek a megfelelő emberek körülötted”

Figyelj: Isten nem adott volna neked álmot, nem helyezte volna az ötletet a szívedbe anélkül, hogy ne adna meg minden forrást a megvalósításhoz. Körbe kell nézned, hogy mid van. Értsd meg, hogy ha Isten egy álmot ad neked, Ő mindig mag formájában teszi. Más szavakkal:
Ha van egy álmod amiben egy hatalmas tölgyfa van, Isten nem egy tölgyfát fog neked adni,
hanem csak egy makkot.
Ő valami kicsit fog neked adni, de ha használod azt, amit Isten neked adott, azt ami elérhető közeledben van most, az segíteni fog neked betölteni azt, amiről álmodsz. Addig, amíg csak hátradőlsz és azt mondod: “Igen Joel, de nincsenek meg a kapcsolataim, a szakértők azt mondták, hogy ez nem jó ötlet, minden, amim van csak százötven dollár, minden, amim van csak egy kis mag. Nagy ügy! Használd amid van! Isten irányít! Ő már elrendezte a megfelelő személyeket számodra. Isten már elhelyezte a megfelelő kegyelmet a jövődbe. Harmincegy bank nemet mondott neked, de hadd mondjam, a harminckettedik már úton van! Lehet, hogy harmincegy ember azt mondta neked, hogy ez nem jó ötlet, de a harminckettedik majd az mondja: „Jó ötlet, benne vagyunk!” Ne engedd, hogy az emberek kibeszéljenek abból, amiről tudod, hogy Isten helyezte a szívedbe.

Emlékszem, amikor kisfiú voltam, új házba költöztünk. Közel volt a repülőtérhez, Houstonnak egy nagyon elhanyagolt részén. Csak pár ház volt a szomszédságunkban. Körülöttünk fák, erdő, és üres mezők. Mögöttünk volt egy 1 hektáros mező, amit az apám meg szeretett volna vásárolni. Erősen érezte, hogy ezt akarja tenni. Megvehette volna gyakorlatilag semmiért, pár ezer dollárért. Elmondta az embernek, aki építette a házunkat, hogy mit szeretne csinálni. Ez a vállalkozó azt mondta: „Miért tennéd ezt? Ez az ingatlan nem jó befektetés. Egy csomó adó lesz rajta, rengeteg tennivaló, ez a befektetés nem fog előrehaladni.” Az apám azt mondta: „Ő a szakértő, ő tudja, miről beszél.“ De mégis valami a bensőjében megszólalt, azt mondta, hogy ne hallgass rá, Isten adta neked ezt a lehetőséget, vedd meg a területet! A szívében apám tudta, hogy meg kellett volna vennie, de elkövette azt a hibát, hogy engedte, hogy az esze legyőzze a szívét, engedte, hogy a szakértő lebeszélje. 20 évvel később egy csomó ház épült oda. Nem volt a telek már üres és az a bizonyos ingatlan 50-szer többet ért, mint amennyiért apám megvehette volna. 2000 dollár hektáronként – 200 ezer dollár hektáronként. Apám sokat bosszankodott emiatt. Soha többé nem beszélt azzal az építővel. Mi a lényeg? Isten már minden szükségest előre elhelyezett, hogy győztes legyél a jövőben. A közeledben van minden. Néha engedjük, mint ahogy apám is, hogy az emberek lebeszéljenek róla. De mivel csak valami átlagosról van szó, kihagyjuk azt, amit Isten szeretne tenni.

Arra kérlek ma este, hogy nézz körbe, mid van? Ne mondd, hogy valahol messze van a jövőben. “Joel, tudom, hogy majd egyszer fellélegezhetek.” „Majd egszer Isten leküldi a mannát a mennyből.” „Majd egyszer találkozom a megfelelő emberekkel.” Hadd mondjam el, a megfelelő emberek már most az életében vannak. Az előmeneteled lehetősége közel van hozzád. A megoldás, amit keresel, elérhető számodra.

Ismerek egy embert, ő egy ügyvéd és az vágya mindig az volt, hogy bekerüljön a sport világába. Ügynök akart lenni, aki képviseli a sportolókat, de nem ismerte a megfelelő embereket, nem volt semmilyen kapcsolata. Abban kis városban dolgozott, ahol felnőtt. Hetente többször is elment a tornaterembe, hogy kosarazzon másokkal. Egy nap, egy meccs után valaki megkérdezte, hogy mivel foglalkozik. Elmondta, hogy ügyvéd, vállalati joggal foglalkozik, de az álma az, hogy sportmenedzser legyen. A másik embernek a szemei ekkor tágra nyíltak. Azt mondta: “Tényleg? Az unokaöcsém az ország legjobb egyetemi kosarasa és pont a múltkor kérdezte tőlem, hogy tudnék-e valakit, aki képviselni tudná őt. Megmondom neki, hogy hívjon fel!” Egy kapcsolat volt, egyetlen egy, ami lehetővé tette a számára, hogy elkezdje az üzletet. Ő képviselte azt a fiatalembert és ma őt tekintik az egyik vezető sportmenedzsernek a világon. Barátaim, Isten már odakészítette számotokra a megfelelő embereket. Már mindent, elkészített ahhoz, amire szükséged van a célba éréshez.
Ne mondd többé: - “Nincsenek meg a kapcsolataim, nem ismerem a megfelelő embereket.”
Lehet, hogy te nem, de Isten igen.
Magas körökben vannak barátaid! Isten már odahelyezte a szükséges embereket az életedbe. Ha nem vagy figyelmes, elszalasztod őket. Minden nap tudatában kell lennünk: Amire szükségem van, közel van hozzám. Nem valahol messze, hanem itt és most az életemben jelen vannak a megfelelő emberek, az áttörések, az előmenetelre való lehetőség, ezek mind karnyújtásnyira vannak. Szóval vigyázok, hogy észrevegyem őket.

Volt egy barátom, aki nagyon vágyott arra, hogy segíthesse az embereket Indiában. El szokott jönni apám missziós konferenciáira. Az álma az volt, hogy képes legyen építeni bibliaiskolákat és árvaházakat, segíthesse a szükségben levőket, felöltöztethesse a gyerekeket és etethesse őket. De a családja nem volt gazdag, a használt fémiparban dolgoztak. Nem éltek rosszul, de tudta, hogy egy nap egy képes lesz életeket megváltoztatni. A mag a bensőjében volt. Egy nap ez az ember, a vállalat tulajdonosa vásárolt egy nagyobb mennyiségű elhasznált ólom akkumulátort, amik a második világháborúból származtak. 2 centet fizetett fel kilójáért, voltak köztük autó-, motor- es tank akkumulátorok is. Több száz szállítmányra való volt. pár emelet magas és több száz méter hosszú kupacban álltak, Mindig is azt gondolta, hogy Isten többet fog adni neki, de úgy látta ezt, hogy a távoli jövőben lesz valamikor. Talán egyszer egy nagy szerződést fog Isten neki adni. Valami nagy útépítésnél fel fogják a hulladékot használni és elég bevétele lesz az álmai megvalósításához. Egy éjjel volt egy álma. Ebben az álomban a nagy halom akkumulátorban keresgélt és talált egy nagyon kicsi, különleges akkumulátort, ami nagyon jellegzetes volt. Felkelt, és egy gondolat motoszkált a fejében hogy kincs van az akkumulátorok között van. A következő nap ő és a tinédzser fia Elmentek a nagy halom akkumulátorhoz elkezdtek keresni és egyre mélyebben kutattak az után a darab után, amit az álomban látott. 3 nappal később, amikor a közepe felé jártak, megtalálták pontosan a megálmodott akkumulátort. Elvitte a szakértőhöz, hogy megvizsgálja, a szakértő azt mondta, hogy ez csak egy öreg, második világháborús motorakku. Semmi különös nincs benne, ólomakku, az ára 4 cent volt kilónként. De az emberünket ez nem elégítette ki. Azt kérte, hogy szedje szét, hogy nézzék meg belül. A szakértő szétszedte, és legnagyobb meglepetésére nem ólom volt benne, hanem ezüst. Ez az az akkumulátor volt,amin a németek azt tesztelték, hogy az ezüst jobban bírja-e a hideget, mint a ólom. Azt mondta, hogy ez nem pár centet ér, hanem több ezer dollárt. És az emberünknek ilyen akkumulátorból abban a nagy halomban több ezer volt! Ezt Isten tette, túláradó módon, hatalmas bőséggel, elképzeléseit meghaladva!

Mit akarok ezzel mondani? Nem tudod, mid van a csomagban. Nem tudod, mi van a közeledben. Egy ötlet, egy jó mozzanat, egy telefonhívás és úgy találod magad, hogy már nem csak hiszel az álmodban, hanem éled is az álmodat. Arra kérlek ma este, hogy nézz körül, hogy mid van, a rendeltetésed karnyújtásnyira van tőled. Nem messze, nem valahol a mesék távolságában. Nem, hanem ebben a pillanatban megvan az Istentől való előmeneteled. Már most elhelyezte Isten a megfelelő személyek körülötted.
Már most is benned vannak az ajándékok, tehetségek, képesség, kreativitás, álmok, bölcsesség, források.
Lehet, hogy nem tűnik soknak. De amikor kinyitod, akkor fogod felfedezni, hogy amit Isten adott neked az, az nem ólom, hanem ezüst. Ezek a robbanásszerű áldások, amik elvisznek téged olyan szintekre, amikről nem is gondoltad, hogy lehetségesek. Elfogadod ezt a látást? Körül fogsz nézni, hogy lásd Isten mit adott neked? „De Joel, nekem nincs egy nagy rakás akkumulátorom, nincs meg a felszerelésem, nincs meg a képzettségem!“ Nem, te csak nem veszed észre, hogy mid van.

Egyszer a Bibliában volt négy leprás, akik a város kapuin kívül ültek. Biztos vagyok benne, hogy ők is hasonlóan éreztek. Minden ellenük volt. Az ellenséges hadsereg elvágta a város ellátását, csak idő kérdése volt, hogy mind éhen haljanak. Két dolog is sújtotta őket; nemcsak hogy leprásak voltak, hanem a ragályos betegség miatt a város kapuin kívül kellett ülniük. Ez azt jelentette, hogy amikor az ellenség támadt, ők voltak az elsők, akiket megöltek volna. Biztos vagyok benne, hogy egy ideig üldögéltek és panaszkodtak, hogy milyen szörnyű az életük, hogy hogy elbántak velük. „Bárcsak nem lenne ez a betegségem, a gazdaság jobb volna, bárcsak másik családba születtem volna...“ és így tovább. De emlékezz: a válasz mindig elérhető távolságban van. Az egyik leprás felállt és azt mondta: „Tudjátok mit? Ha meghalunk, akkor legalább ne itt ülve haljunk meg, akkor legalább induljunk el az ellenség felé és lássuk, mi fog történni.” Felkeltek és elindultak az ellenség táborai felé. Természetes módon semmi esélyük nem volt, de ne felejtsd, amikor megteszed az átlagost, Isten megteszi az átlagon felettit. Az Ige azt mondja, ahogy meneteltek, Isten megsokszorosította a lépéseiket és úgy hangoztak, mint egy hatalmas hadsereg. Amikor az ellenség hallotta ezt, azt hitték több ezer katona jön ellenük, halálra rémültek és elfutottak. Ezek a leprások nemcsak a maguk életét mentették meg, hanem mindenki másét is a városban. A számkivetettekből a legnagyobb hősökké lettek.

Mit akarok ezzel mondani? A válasz közel volt hozzájuk. A saját lépéseik voltak. Lehet, hogy nincs sok mindened most, de fogadok, hogy megvan a lábad, megvan a hangod, megvan a látásod, a hited. Próbálom meggyújtani a tüzet benned. Megvan mindened, amire szükséged van. Ne mondd többé, hogy ez a probléma túl nagy. Ez a pereskedés kikészít. Soha nem fogom megtalálni a megfelelő ingatlant az otthonomnak, a gyülekezetemnek, az üzletemnek. Figyelj! A világegyetem teremtője már mindent kirendelt a számodra, amire szükséged lesz. Isten meg tudja sokszorozni a te lépéseid hangját. Más szavakkal, Isten nagyobbá és erősebbé tud tenni, mint amilyen valójában vagy.
Isten meg tudja sokszorozni a tehetségedet,
meg tudja sokszorozni a forrásaidat,
megtudja sokszorozni az eredményességedet.
Megvan mindened, amire szükséged van. Lehet, úgy ahogy a leprásokkal sem, veled sem bánt az élet fair módon. Történt pár rossz dolog veled, könnyen leülhetsz és panaszkodhatsz, hogy „Szegény én…” és hagyhatod, hogy ez legyőzzön. Vagy felkelhetsz, mint az az egy leprás és azt mondhatod: “Na, várjunk egy kicsit! Én a mindenható Isten gyermeke vagyok! Van rendeltetésem, amit azért kaptam, hogy betöltsem. Azok, akik velem vannak, nagyobbak, mint akik ellenem vannak. Nem fogok itt üldögélni és arról panaszkodni, amim nincs, hanem elindulok a rendeltetésem felé, tudva, hogy maga az Univerzum teremtője, aki egyengeti a lépteimet. Ő megsokszorosítja, amim van, és ha Isten van velem ki mer az ellenségem lenni? Fel kell emelkedned a hit szellemében!

Tetszik az, amikor az Igében Mózes panaszkodott arról, hogy mije nincs. Azt mondta: “Istenem, nincs ételünk, nincs ivóvizünk, nincs védelmünk“ Isten azt mondta: „Na, várj egy kicsit! Mi van a kezedben? Mire Mózes: „Ugyanaz a bot, ami mindig is nálam volt. Semmi különös nincs benne, csak egy hétköznapi, régi bot. “ Mire Isten megkérte, hogy dobja a földre. Ő ledobta és az kígyóvá változott. Isten ezután megkérte, hogy vegye fel. Belegondoltatok, hogy több hit kellet felvenni, mint eldobni? Hiszen már kígyó volt. Felvette és az azonnal visszaváltozott bottá. Isten erre azt mondta, hogy „Én meg tudom tenni az átlagos dolgokkal is, hogy átalakítom azzá, amire szükséged van.“ Lehet, hogy az egy bot, de ha egy kulccsá kell változnia, kinyitni egy ajtót, akkor kulccsá változtatom, ha pajzzsá kell változtatni, hogy megvédjen, akkor pajzzsá változtatom, ha a ólomot ezüstté kell változtatni, akkor ezüstté változtatom.

Isten azt kérdezi tőled: Mi van a kezedben? „De Joel nekem csak érettségim van, nem a megfelelő családban születtem.” Kelj fel ebből a legyőzött mentalitásból!
Ha használod azt, amid van,
Isten azzá fogja változtatni, amire szükséged van.
Elvisz oda, ahol lenned kell. Őt úgy hívják, hogy a nagy “Én Vagyok”. Ez azt jelenti, hogy Én Vagyok minden, amire szükséged van. Én vagyok a növekedésed, Én vagyok a győzelmed, Én vagyok a egészséged, Én vagyok a helyreállásod. A kihívásom számodra az, hogy nézz körül, mid van. Amire szükséged van, elérhető távolságban van, közel hozzád. Ne írd le, mert átlagosnak tűnik! Dávid soha nem győzte volna le Góliátot, soha nem írt volna történelmet, ha nem ismeri fel, hogy az a parittyát, azt az egyszerű parittyát a mindenható Isten küldte neki. Sámson soha nem győzte volna le a filiszteusokat, ha nem ismeri fel, hogy az a szamár állkapocscsont, valami egyszerű dolog, arra volt rendelve, hogy eszköze legyen a hivatása betöltésének. Nem véletlenül volt ott, a mindenható Isten helyezte oda. Ugyanezen a módon Isten embereket helyezett az életedbe, Ő adott forrásokat, lehetőséget.

Lehet, hogy nem tűnik soknak, de a mindenható Isten kenetével sokká válik. Segíteni fog, hogy beteljesítsd az átlagon felülit. Szeretném ezt kijelenteni mindegyikőtökre: Óriásokat fogsz legyőzni kevés felszereléssel. Nehézségeken fogsz felülemelkedni, kevés forrással. Álmokat fogsz beteljesíteni, amikről azt gondoltad, hogy lehetetlenek. Fel kell készülnöd arra, hogy Isten a jóindulatának egy új hullámát engedi szabadon az életedben, ajtókat nyit ki, amiket senki emberfia nem tud bezárni! Egy új szintre fogsz emelkedni az elhívásodban. Robbanásszerű áldások kerülnek az utadba. Áldások, amik szinte kilöknek egy új szintre. Hiszem ezt, és kijelentem Jézus nevében és ha elfogadod, mondd kérlek, hogy Ámen.
Joel Osteen
Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!
Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>