Ne fukarkodj a magokkal!

A szükségben lévő embereken segíteni egyfajta kifejezése a hálánknak azért, amit mi kaptunk. Mintha halkan megvallanánk: "Isten megáldott és arra kért, hogy osszam meg ezt veled."

Ha nagylelkűek vagyunk, Isten viszonozza a szívességünket. Amikor így vetünk, Isten áldásait szórjuk szét és aratáskor, ezeket az áldásokat gyűjtjük be. A vetés és aratás így lesz egy teljes egész, ami folyamatos, szorgalmas engedelmességet kíván Isten felé.
Ha megosztod másokkal, amid van, mindened meglesz, amikor szükséged van valamire.
Ha jókedvűen és nagylelkűen adsz, azzal a hitedet bizonyítod. Akiknek a szívét ezzel megérinted, akár a legkisebb gesztusról legyen is csak szó, áldottak lesznek, hiszen Istennek adnak hálát az engedelmességedért.
II. Korintus levél 9:6-7

"Vegyétek figyelembe, hogy aki kevés magot vet a földbe, az kevés termést is fog aratni. Aki pedig bőven veti a magokat, annak az aratása is bőséges lesz. Mindenki annyit adjon bele a gyűjtésbe, amennyit előre elhatározott. Ne adjon senki kényszerből, se úgy, hogy később megbánja. Azt az embert szereti Isten, aki szívesen és jókedvűen ad."
Egyszerű Fordítás

„Azt mondom pedig: Aki szűken vet, szűken is arat; és aki bőven vet, bőven is arat. Kiki amint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Istenem! Szeretném ha rajtam keresztül mások is látnák a szeretetedet. Segíts, hogy jókedvű adakozó legyek, amint engedelmesen követem az Igéd. Jézus Krisztus nevébe kérlek, Ámen.
Következő lépések
  • Mikor volt az utolsó alkalom, hogy véletlenszerűen adtál valamit egy szükségben lévő embernek?
  • Ki jut eszedbe először, akinek segítségre lenne szüksége, akár az idő akár az anyagiak tekintetében?
  • Imádkozz Istenhez, hogy adjon lehetőséget egy olyan embernek jókedvűen segíteni, akinek a szükségletét te be tudnád tölteni.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>