A prédikátor szamara

Egy ember vásárolt egy szamarat a prédikátortól. A prédikátor elmondta az embernek, hogy ez a szamár különleges módon van betanítva. A szamár a „Halleluja”-ra indul és az „Ámen!”-re áll meg.

Az ember nagyon örült a szamárnak és azon nyomban ki is próbálta. „Halleluja!”- kiáltotta az ember és a szamár el is indult azonnal. „Ámen!”- kiáltotta a férfi, amire a szamár megállt. „Ez nagyszerű.”- gondolta magába és hallelujázva, büszkén vonult végig a falun új szerzeményével. 

Elindult a hegyeken keresztül és a szamár a hegy tetején egyszer csak elkezdett a szakadék fele menni. Az ember pánikba esett és hirtelen nem jutott eszébe a szó, amivel meg lehet állítani a szamarat. „Stop!” – kiáltotta, „Állj!” – könyörgött, a szamár egyre csak közeledett a szakadék felé...”Oh megvan..Templom!... nem... Biblia!...” - a szamár egyre jobban és jobban közeledett a szakadék széléhez. Utolsó elkeseredésében a férfi mondott egy imát: „Kérlek Uram, állítsd meg ezt a szamarat, mielőtt belezuhanunk a szakadékba, Jézus nevében, ÁMEN!”.

Ebben a pillanatban a szamár megállt egyetlen lépésre a szakadék szélétől. Mire az ember elkiáltotta magát örömében: „Halleluja!”




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>