Adósságmentes élet

Hogyan nézzünk szembe anyagi gondjainkkal Isten szerint?
A 2010-es év sokunknak pénzügyiekben nehéz év volt. Az ingatlan piac nagyon gyenge, vállalkozások mennek tönkre, az olaj és élelmiszer árak pedig csak növekednek. Vannak, akik a mindennapi megélhetésükért küszködnek. De mit mondd Isten a pénzügyeinket és a jövőnket illetően?

Ne a félelmeid alapján hozd meg a döntéseidet

Isten pénzügyi megoldásai nem egyeznek a világ pénzügyi megoldásaival. Történjen bármi is körülöttünk, nem kell félnünk, mert Isten szeret bennünket. Mégha a helyzetünk irányíthatatlannak is tűnik, Isten szeretete soha nem fog elfogyni, hanem biztos alapként áll az életünkben. Biztosak lehetünk benne, hogy bármi is történjék, Isten segíteni akar nekünk és mindent megtesz, hogy még a kis egyszerű kéréseinkről is gondoskodjon napról napra.

Ismerd fel a forrásaidat

Isten vetőmagot ad annak, aki a vetést végzi, az éhezőnek meg kenyeret. Ő fog nektek is szellemi vetőmagokat adni, és megszaporítja a magokat, amit a földbe vetettetek. Így lesz bőséges, amit arattok. Ez is tőle származik: így viszonozza nektek, amit másoknak adtatok. /2.Korintus 9:10/
Egyszerű Fordítás

Egyedül Isten gondoskodik a pénzügyeinkről. Nem a munkánkra kell alapoznunk, hanem Istenre. Tehát nem kell reménytelennek látni a helyzetünket, ha nincs jó munkahelyi pozíciónk, mert Isten számára nincsenek határok. Más utakon láthatja el szükségleteinket, amit sem elképzelni, sem előre kigondolni nem tudunk.
Máté 6:26-ban biztosít bennünket arról, hogy ha Isten gondoskodik a madarakról, akkor bátran hihetjük, hogy minket is el fog látni.

Figyeljétek meg az égi madarakat! Nem vetnek, nem aratnak, élelmet sem gyűjtenek magtárba — mennyei Atyátok mégis táplálja őket. Ti pedig sokkal értékesebbek vagytok, mint ők!
Egyszerű Fordítás

Őrizd meg a nagylelkűséged

Rájöttem, hogy a pénzzel úgy lehet a legjobban bánni, ha továbbadod. Ez kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy segítsen a pénzügyeinket továbbra is a Biblián keresztül szemlélni. Továbbra is adakoznunk kell, különösen a szűkös anyagi időkben. Ha engedelmeskedünk Istennek a pénzügyeink terén és segítünk másoknak, Isten is többet fog értünk tenni az embereken keresztül. Ez ilyen egyszerű. A Példabeszédek 28:27ben mondja, Aki a szegénynek ad, nem lesz szüksége...

Azzal dolgozz, amid van

Lehetséges a Bibliai szabályok szerint adósságmentesen élni, még a nehéz időkben is. Rómaiakhoz írt levél 13:8 azt mondja,

Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek...
Károli Gáspár fordítás

Ha megtanulunk a saját bevételünk vagy határainkon belül élni, Isten megáld, és a határaink megnyúlnak és egyre többet kapunk. Lukács 19:17 mondja, hogy Isten elégedett mikor hűségesek és megbízhatóak vagyunk a kis dolgokban. Mert amikor így teszünk, azt mondja, hatalmat ad nagyobb dolgok felett is.

Kezdj el készpénzzel fizetni

Bankkártyával fizetni könnyű, mert észre sem vesszük mennyit is költünk valójában. Ha csökkenteni szeretnéd az adósságod, kezdj el készpénzzel fizetni mindenért. Sokkal jobban tudsz majd a pénzeddel spórolni, mikor az szó szerint a kezedben van.
Kényelemből hitelkártyával fizetni nem gond, amíg azt a hónap végén törleszteni is tudod. Viszont a dolog lényege, hogy nem szeretnél olyan helyzetbe kerülni, ahol az adósságod miatt nem tudsz Istenre figyelni.
Ez ellenség azt szeretné, hogy félj a holnaptól. Tehát a fő célod az legyen, hogy élvezed a mindennapi életet, mert Jézus ezért halt meg, hogy te megkaphasd.
Tegyél meg mindent amit csak tudsz a tisztességes, nyugodt és örömteli életért és higgy Benne hogy Ő majd gondot visel a többiről.
Joyce Meyer




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>