Elillanó idő

A jó halász korán kel, mikor még sötét van, minden nyugodt és csöndes odakint. Nem alszik sokáig és nem is szundít el. A nap minden percét kihasználja, olyan korán ébred, hogy még a reggeli ködöt is megláthatja. Mint az a pillanatnyi köd a víz felett, a mi időnk is olyan hamar elpárolog.
Halogatod a feladatokat, amit Isten rád bízott, mert azt gondolod, még rengeteg időd van?
Vagy megragadod a lehetőséget, hogy jól használhasd ki életed minden egyes percét? Az idő nem garantál semmit. Felszólít bennünket, hogy arra figyeljünk, amit ma tenni tudunk.
Mi az, amit ma halogatsz? Kihez irányítja Isten a szívedet? Kinek kéne Isten igéjén keresztül segítő kezet nyújtanod? Ne késlekedj! Az élet túl rövid és bizonytalan. Ragadj meg minden lehetőséget és teljesítsd a földi célod, amit Isten adott neked.
Jakab 4:13-14

Nosza, immár ti, akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk ama városba, és ott töltünk egy esztendőt, és kalmárkodunk, és nyerünk; Akik nem tudjátok mit hoz a holnap: mert micsoda a ti életetek? Bizony pára az, amely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik.
Károli Gáspár fordítás

Vannak, akik azt mondják: „Ma, vagy holnap elmegyünk abba a városba. Ott maradunk egy évig, üzleteket kötünk, és sok pénzt keresünk”. Jól figyeljetek! Azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Hiszen az egész életetek olyan, mint a pára, amely csak kevés ideig látszik, azután szétfoszlik.
Egyszerű Fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Istenem! Kérlek, segíts, hogy ne halogassam a dolgokat, amit megmutatsz. Fedd fel a nekem szánt terved, hogy tudjam mi a célod és akaratod az életemmel. És segíts megragadnom minden egyes pillanatot, hogy megváltoztathassam a világot a te nevedért. Jézus nevében kérlek, Ámen.
Következő lépések
  • Csinálj egy listát azokról a dolgokról, amit halogatsz.
  • Határozd el, hogy legalább egyet közülük még ma megteszel.
  • Kérd Istent, hogy tisztán láthasd a lépéseket, amit teszel, így a mai nap nem múlik el nyom nélkül.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>