Felszabadított élet 5. - I. A fogantatás - Mindig kicsiben kezdődik


Mikor a bébink megfogant, Nick DNS-e egyesült az enyémmel, hogy létrehozzon egy különleges genetikai lenyomatot, ami soha többé nem fog megismétlődni. Az egész történelem során - múltban, jelenben és jövőben - senki nem lesz olyan, mint a mi kisbabánk! Nick és én csak reménykedtünk, hogy a gyerek az én lábamat és az ő állát örökli.

Annak ellenére, hogy a méhemben lévő embrió kisebb volt, mint egy rizsszem, és inkább halnak nézett ki, mint emberi lénynek, a bébi teljes genetikai kódja már eldőlt - neme, hajszíne, szeme színe, magassága és személyisége. Hogy ez mind hogy fért el benne, soha nem fogom megérteni.

A fogantatásnál a petesejt és a sperma ütközésének eredménye nem látszik valami nagy ügynek. Mégis ebből a piciny kezdeményből egy baba lesz. Kilenc izgalmas (néha gyötrelmes) hónap fejlődése kell ugyan ahhoz, hogy ez a potenciál teljesen nyilvánvaló legyen.

Sokan közülünk úgy látják magukat, mintha parányi embriók lennének. Kicsinek érezzük magunkat, és azt gondoljuk, hogy csak keveset tudunk nyújtani a világnak. Függetlenül attól, hogyan gondolkodunk és érzünk, Isten nem arra tervezett minket, hogy kicsik maradjunk. Ő úgy alkotott minket, hogy tele legyünk lenyűgöző lehetőségekkel, amelyek még kirobbanásra várnak. Ez a potenciál a különbség a tényleges és a lehetséges között - felfedetlen képesség, erőtartalék, kihasználatlan siker, szunnyadó ajándék, rejtett tehetség és erő, ami mindnyájunkban ott hever. A potenciál:

  • az, akivé válhatunk,
  • ahová eljuthatunk, de még nem jutottunk el,
  • amit megtehetünk, de még nem tettük meg,
  • amit elérhetünk, de még nem értük el.

Minden teremtmény (téged is beleértve) birtokában van annak a rejtett képességnek, hogy nagyobb legyen annál, mint amilyen ma. Már most ott van bennünk annak az életnek a magva, amit Isten nekünk szánt. Csak Ő tud elvezetni minket onnan, ahol ma vagyunk, arra az életre, amire Ő hívott el.

Mint tervezőnk, Ő bárkinél jobban ismeri belső képességeinket. Az akarata az, hogy megszüljük azokat az álmokat és terveket, amiket Ő plántált belénk. Mint minden jó tervező, Isten felszerelt minket egy kézikönyvvel, a Bibliával, hogy segítsen minket az úton, melynek során előhívjuk a bennünk rejlő potenciált. Mikor Isten igéjét alkalmazzuk az életünkre, felfedezzük, hogy sokkal többre juthatunk el, mint ahol most tartunk. Ha az Igére építjük az életünket, az nagy sikerrel kecsegtet."

"Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz (Józs 1,8)

Ha elkötelezed magad arra, hogy Isten igéjével összhangban élj, a potenciálod felszabadul, és a maga idejében az, ami most kicsinek látszik, jelentőssé fog felnövekedni. Bárhogy is gondolkodsz magadról, és bárhogyan is néz ki jelenleg az életed, tudd - Isten sokkal többre teremtett téged. Ne becsüld alá Isten Igazságát! Isten beléd helyezte az életet és az álmokat - a nagyság magvait -, melyek erővel törnek majd elő.





Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>