Isten nem haragszik rád

A Biblia azt mondja, hogy a gonosz szertejár, mint egy ordító oroszlán, keresve, kit nyelhet el. „Legyetek józanok, kiegyensúlyozottak, és vigyázzatok, mert ellenségetek, a Sátán, kerülget benneteket. Úgy járkál körbe-körbe, mint az éhes oroszlán: ordítva keresi a zsákmányát, akit megehetne.” (1.Péter 5:8)

De eltűnődtél már valaha azon, hogy miért tesz úgy, mint egy ordító oroszlán?
A Bibliában az oroszlán ordítása a király haragjára is utal - "A király haragja, mint az oroszlán ordítása". Szóval, amikor az ördög szertejár, mint egy ordító oroszlán, megpróbálja azt a benyomást kelteni benned, hogy a Király haragszik rád. És amikor elhiszed, hogy Isten haragszik rád, az ördög már tudja, hogy az övé vagy.
Amikor azt gondolod, hogy Isten haragszik rád,
vagy elégedetlen veled,
már nem bízol a feléd irányuló szeretetében.
Ehelyett a büntetésétől fogsz tartani, félni. És távol akarsz maradni Tőle, mert nem kívánod magadra vonni a haragját többé.

De az igazság az, hogy Isten nem mérges rád, még ha el is buksz, mert minden bűnöd meg lett ítélve az Ő Fia testében a kereszten. Isten Bárányaként Jézus lett a te égőáldozatod. Emiatt mondta: "Szomjazom!" (Jn. 19:28) Azok, akik hallották Őt ezt mondani a Kálvárián azon a napon, azt gondolták, szomjúsága fizikai (testi). Valójában az Ő szomjúsága szellemi volt, mert Isten haragjának tüze égette. Megítéltetett a mi bűneinkért. Teste teljesen kimerült Isten haragjától, míg Isten szentségének minden igényét ki nem elégítette, és haragja le nem csillapodott.

Létezik egy törvény, melyet "kétszeres vád alá helyezést tiltó törvény" hívnak, mely kijelenti, hogy ugyanaz a bűntett nem ítélhető meg kétszer. Isten haragjának tüze soha nem esik rád, mint hívőre, mert az már az Ő Fiára hullt a kereszten.
Szóval rajtad éppen nem Király haragja,
hanem jóindulata van.
És az Ő jóindulata lehull rád, mint harmat a fűre, minden reggel!
Példabeszédek 19:12

Mint az ifjú oroszlánnak ordítása, olyan a királynak haragja; mint a harmat pedig a füvön, az ő jóakaratja.
Károli Gáspár fordítás

Joseph Prince




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>