Felszabadított élet 6. - I. A fogantatás - Valósítsd meg!

Ha belegondolok, mit jelent megfoganni Az elhívásom és álmaim nem olyasmik voltak, amik villámcsapásként értek, vagy csodálatosan az ölembe pottyantak az égből. Szükség volt arra, hogy valóságosan és bensőségesen megismerjem az Univerzum Teremtőjét (nem rossz szakmai rang!). Ez a kulcsa álmaink kiszabadításának. Hadd osszak meg néhány bevált gyakorlati tippet arról, hogyan fedezheted fel az álmokat, vágyakat és célokat, melyeket Isten neked szánt!

1. Hívd randevúra Istent!

Anélkül, hogy szentségtörőek lennénk, Isten randizni akar velünk! Ő időt akar veled tölteni, és azt akarja, hogy jobban megismerd. Tudja, hogy egy álom megfoganásához egy „összebújós" találkozás kell közted és közte. Szóval, hová hívod el Istent randira? (Miután Ő teremtette a világot, kicsit nehéz valami újdonságot kitalálni.) Miért ne próbálnád ki a következőket:

  • Menj el sétálni Istennel, mielőtt beletemetkeznél a délelőtti ebédkészítésbe a konyhában!
  • Rádióhallgatás helyett csevegj az Úrral munkába menet (ne vegyél tudomást azokról, akik a szomszéd kocsikból megbámulnak).
  • Vidd el Istent vásárolni! Ő nagyon is őszinte azzal kapcsolatban, mekkora a combod abban a nadrágban.
  • Hívd meg Istent kávézni! Közismert, hogy Ő nem issza meg a kávéját, ami azt jelenti, hogy mindig jár neked egy második csésze!

2. Tedd fel Istennek a NAGY kérdéseket

Az Úr tud a narancsbőrödről és a 27 féle krémről is, amit kipróbáltál, hogy megszabadulj tőle! Ő mindent tud rólad. Ahogy a kapcsolatod Istennel az alkalmi randiktól a napi elkötelezettség felé halad, nélkülözhetetlen, hogy eltedd a hibajavítót, és megengedd Neki, hogy felkavarja azt, ami a szívedben van. Talán kezdetnek megkérhetnéd Őt, hogy:

  • gyújtsa meg benned a szenvedélyt;
  • mutassa meg életed azon területeit, melyeken még dolgoznod kell. Lehet szó például reakcióidról, reagálásaidról vagy kapcsolataidról;
  • segítsen neked leszámolni azokkal a dolgokkal, melyek megakadályozzák, hogy azt az életet éld, melyet Ő szánt neked;
  • kérdezd meg, ki nyeri idén a Kupadöntőt (mit veszíthetsz?).

3. Kérd meg Istent, hogy költözzön be hozzád!

Mikor a friss házasok beköltöznek első otthonukba, még nem igazán tudják, hogyan is fog kinézni ez az élet, de együtt nekilátnak a kalandnak. Pontosan ilyen, amikor megkérjük Istent, hogy mostantól tartósan költözzön be az életünkbe. Ha készek vagyunk megtenni azokat a dolgokat, amiktől működik ez a partnerkapcsolat (akkor is, ha fájdalmas!), meg fogjuk látni, ahogy valóra válnak álmaink.

  • Légy nyitott a változtatásra - szokj rá, hogy Isten útja szerint végzed a dolgokat.
  • Légy kész a megegyezésre - az engedelmesség kevésbé fájdalmas, mint a megbánás.
  • Légy kész elfogadni - a dolgokat, amiket nem tudsz megváltoztatni (pl. büdös zoknik).




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>