Őszintén, szeretettel

Jézus azt mondta, hogy a legnagyobb parancsolatunk, hogy Istent teljes szívünkből, lelkünkből és elménkből szeressük. A második legnagyobb parancsolat, hogy szeressük felebarátunkat, mint magunkat. Másokat szeretni azt is jelenti, hogy őszinték, tisztességesek vagyunk velük szemben, amit a 9. parancsolattal olvashatunk a mai versben.

De az igazság nem mindig szép. Néha fájdalmas is lehet. Helyes akkor is igazat mondani, mikor másokat bánthatunk vele? Vagy inkább el kéne titkolnunk az Az igazságot, hogy megkíméljük másoknak az érzelmeit? Ezek nagyon fontos kérdések, amit mindannyiunknak fel kell tennünk.
Mi motiválja ezt a fajta nyers őszinteséget? Az igazságot sokszor önző nagyravágyásunk mondatja velünk egy konfliktus kellős közepén, vagy gyakran durván vágjuk a másik szemébe, hogy a mi álláspontunkat bizonyítsuk. Emiatt szakadnak szét a kapcsolatok. Nem azért, mert az igazat mondtuk, hanem ahogy azt átadtuk.
Az őszinteséget szeretettel kell átadnunk.
Mikor egy olyan helyzetbe kerülsz, ahol az igazság fényére van szükség, szánj egy percet, hogy a megfelelő szavakért, alázatos hozzáállásért és szerető szívért imádkozz, hogy a beszéded őszinte és szeretettel teljes lehessen. Mikor ezt teszed, észre fogod venni, hogy az őszinteség újjáépíti és megerősíti a kapcsolatokat, és segít, hogy lélekben növekedhess.
II. Mózes 20:16

Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Atyám, kérlek, hogy segíts azokon a területeken ahol a te igazságodnak fényére van szükségem. A kapcsolataim újjáépítésében és megerősítésében add, hogy a megfelelő szavakat mondhassam, és szerető szívet és alázatos hozzáállást kérek Tőled. Jézus nevében kérlek, Ámen.
Következő lépések
  • Gondolkozz el egy olyan eseten, mikor az "Az igazság néha fáj." mondat játszott szerepet az életedben
  • Te voltál az, aki az igazságot osztotta meg, vagy az akivel azt tudatták?
  • Kérd Istent, hogy az igazságot egy alázatos, szeretetteljes módon tudd másokkal közölni.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>