Családi szokások

Ifjabb Hank Williams énekelte a "Family Tradition" (családi szokások) számot, amiben elmondja miért is élt egy ilyen bulizós életet. "Ha berúgok és éneklek egész éjjen át, ez egy családi szokás." Apja, idősebbik Hank Williams híres country énekes volt az 1950-es években, aki 5 rövid évig élt rivaldafényben mielőtt alkohol- és drogfüggőségben meghalt. Sajnos az apja szokásait a fia vitte tovább.

Senkinek sem tökéletesek a szülei. Mindannyiukban van valami hiba. És bármennyire is próbálkoznak, ezeket a hibáikat továbbadják a gyermekeiknek. De mi nem vagyunk szüleink hibái által megkötözve. Nem kell indulatosként vagy türelmetlenként élnünk, állandóan aggodalmaskodnunk, irigynek, büszkének vagy kéjvágyónak lennünk.
A múltunk befolyásától függetlenül megvan bennünk az erő, hogy eldöntsük, hogyan viselkedjünk, és hogyan fogjuk befolyásolni a körülöttünk lévő világot.
Milyen családi szokásokat formálsz most? Akár jó példaképeid voltak akár nem, ne felejtsd el, hogy a legjobb szülő fogadott minket örökbe - a mi mennyei Atyánk. És Jézus Krisztus felszabadít a múltunktól, miközben Őt keressük, erejében bízunk, és a példáját követjük.
Efézusi levél 1:4-5

Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint.
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Drága Uram, köszönöm, hogy kiválasztottál, hogy a családodba fogadtál. Kérlek segíts, hogy a cselekedeteimet bölcsen válasszam meg, amint a nyomodban járok, hogy olyan családi szokásokat tudjak megalapozni, ami mindenben téged tisztel. Jézus nevében kérlek, ámen.
Következő lépések
  • Mik azok a jó és rossz jellemvonások, amit a te édesapád hagyott rád?
  • Az édesapáddal való kapcsolatodtól eltekintve (és attól függetlenül, hogy láthatod-e őt Apák napján) mivel tudod tisztelni őt?
  • Kérd Istent, hogy az Ő vezetése alatt segítsen téged a tőled telhető legjobb családi szokásokat kialakítani, hogy egy nap majd a te példádat látva mások is Őt kövessék.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>