Az Úr a Te Menedéked!

Nap mint nap konfliktusok, természeti katasztrófák, járványok és teljesen új keletű vírusok híreivel bombáznak minket. Hallunk emberekről, akik balesetben elveszítették szeretteiket, és feltesszük magunknak a kérdést: "Van-e olyan hely, ahol menedékre lelhetek ebben a megőrült világban?"

Igen, van! Isten előre látta mindezt, és az Ő Igéjében védelmet ígért a minden ember által ismert gonoszsággal szemben. Nincs olyan, az ördög által felállított csapda, amelyből a mi Atyánk ki ne szabadíthatna minket, ha bízunk benne és menedékként tekintünk rá. Ez az Ő ígérete a Zsoltárok 91-ben.

Legyen szó akár egy éjszakai földrengésről, egy őrült orvlövészről, egy ismeretlen vírusról, vagy egy terrortámadásról, Isten azt mondja: "Nem félhetsz az éjszakai ijesztéstől, a repülő nyíltól nappal, a dögvésztől, amely a homályban jár, a döghaláltól, amely délben pusztít." (Zsoltárok 91:5-6) 
"Mert az Ő rejtekében lakozol, angyalok vigyáznak rád most is." (Zsoltárok 91:9-11) Ők figyelnek Isten Igéjének a hangjára, ezért hangot adnak Isten Igéjének. Ez azt jelenti, hogy egyet kell értened, és ki kell mondanod, amit Isten Igéje mond a te megőrzésedről és védelmedről, és aztán angyalok lesznek kirendelve, hogy szolgáljanak feléd. (Zsidó 1,14)

Barátom, ne mond ezt: "Ha velük megtörténhet, akkor velem is!" Mondd inkább: "Elesnek mellőlem ezren, és jobb kezem felől tízezren; és hozzám nem is közelít." (Zsoltárok 91:7) A világ azt mondja, hogy nem számíthatsz másra, csak veszélyre mindenfelé. Isten viszont azt mondja: "Ebben a világban vagy, de nem ebből a világból való." 

"Az én védelmem a tiéd, mert belőlem vagy és bennem vagy." 

(János 17:14-23)

Hozzáférésed van hit által a Magasságosnak ahhoz a titkos helyéhez, ahol a gonosz hozzád sem érhet. Nem kell félned attól, hogy az utolsó időkben élsz, mert az Úr a te erőd és menedéked. Az Ő Igéje mondja ezt, és azok, akik bíznak Isten szavában, igaznak fogják találni Isten Igéjét teljes mértékben!

1Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az. 2Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem; ő benne bízom!
(Zsoltárok 91:1–2 KAR)

Joseph Prince




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>