Elvégeztetett!

Képzeld magad elé, ahogyan Leonardo da Vinci híres Mona Lisa festményét nézed a Louvre múzeumban. Képes lennél hozzátenni még néhány ecsetvonást?
Természetesen nem! Egy mester műve ez, mit is tehetnél hozzá, hogy javíts rajta bármit is?

Éppen így tekintünk Jézus munkájára a kereszten. Így kiáltott fel: "Elvégeztetett!" Nem tudod beteljesíteni a már beteljesített munkát. Nem tudsz befejezni egy már befejezett munkát. A megváltás már el van nyerve. Bűneink mind meg vannak bocsátva. Mindörökké meg vagyunk igazulva az Ő vére által. Krisztus teljes mértékben és tökéletesen kifizette a mi teljes megbocsátásunk, megigazolásunk és minden áldásunk árát!

Sőt mi több, ez a szó: "Elvégeztetett", a görög teleo szóból fakad. Jézus idejében a szolgák használták ezt, amikor jelenteniük kellett a gazdájuknak: "elvégeztem a munkát, amelyet reám bíztál, hogy végezzem azt." (János 17:4) A szó azt jelenti: "El van végezve, elvégezve marad és mindig is elvégezve lesz!" Talán a legjelentősebb jelentése a teleonak az, ahogyan a kereskedők használták: "Az adósság teljes egészében ki van fizetve!" Amikor Jézus önmagát odaadta a kereszten, Ő teljes mértékben beteljesítette a törvény minden jogos követelését. Kifizette a tartozásunkat teljes mértékben!

Ma már nem a mi erőfeszítésünk az, ami elhozza nekünk az áldást, hanem Krisztus befejezett munkája. A keresztény élet nem a tettekről szól, hanem hogy hiszünk-e az Ő befejezett munkájában. A törvény szerint tennünk kell. A kegyelem szerint, ez már el van végezve!

Talán ma olyan kihívásokkal kell szembe nézned, melyek teljesen elborítanak. Jézus megígérte, "Elvégeztetett!" Nem fogsz megszabadulni, mert már szabad vagy. Nem fogsz meggyógyulni, mert már gyógyulásod van! Isten 2000 évvel ezelőtt meggyógyított téged! Ézsaiás 53:5 kijelenti, "Az ő sebeivel gyógyultunk meg!" Magadban hordod a gyógyulást, mint a terhes asszony magában hordja a magzatát. Pihenj meg az Ő befejezett munkájában, és az nyilvánvalóvá fog válni!

Barátom, a munka el van végezve. Krisztus győzött a kereszten.

Az áldásunk ki van fizetve Ő vére által! 

Élj olyan életet, hogy tudod, semmit sem kell tenned - csupán hinned! Elvégeztetett!

„Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: „Minden be van fejezve”. Ezután lehajtotta a fejét, és meghalt.” (János 19:30 WBHU)

Joseph Prince






Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>