Halogatás 3. - A dolgok beindulnak!

Két lehetőségünk van, mikor reggel felébredünk: szundikálunk tovább és tovább álmodjuk az álmainkat, vagy felkelünk és teszünk azért, hogy az álmaink megvalósuljanak. A Biblia 5 megoldást is nyújt arra, hogy felhagyj a halogatással.
 "Mert mindenre van erőm Krisztus által, aki megerősít!" Filippi 4:13

1. Ne találj több kifogást!

A Biblia nagyon képletesen, sőt talán viccesen fogalmazza ezt meg. "Azt mondja a lusta: Oroszlán jár az utcán, még megölne, ha kimennék!" Péld. 22:13 (EFO) Nem, nincs oroszlán az utcán, menj ki és nézd meg. Sokszor halljuk azt, hogy "Majd, ha a dolgok rendbe jönnek, ...lenyugszanak, akkor majd megteszem, ...elkezdem, ...befejezem" A dolgok nem fognak változni körülötted, amíg te nem teszel azért, hogy változzanak.

2. Kezd ma!

Nem holnap, jövő héten, vagy a következő hónapban. "Olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja.”, azaz ne várj a holnapra, nem tudhatod mi történik addig. Írj le három dolgot egy papírra az életed három területével - magánélet, család, karrier - kapcsolatban, amiről tudod, hogy az Úr szeretné, hogy megtedd. Egyet válassz ki közülük és kezd el ma! Még akkor is ha csak pár percet tudsz vele naponta foglalkozni, sokkal jobban fogod magadat érezni.

3. Tervezz!

"Az okos ember meggondolja, mit tesz, a ostoba pedig a tetteivel mutatja ki ostobaságát." Péld. 13:16 (EFO)  Nem elég az elszántság, az energia vagy akaraterő, terv nélkül épített ház összeomlik. Különíts el időt a terveid megvalósítására hetente, naponta. Ha túl nagy a feladat, oszd fel kisebb részekre. Ne feledd, nem számít milyen gyorsan vagy milyen nagyokat lépkedsz, csak az, hogy elkezdj végre sétálni.

4. Nézz szembe a félelmeiddel!

Utáljuk elismerni, hogy vannak félelmeink, mert azt gondoljuk az a gyengeség jele. De a félelem az egészséges emberi természet jele, csak a bolond nem fél. A bátorság nem a félelem hiánya, sokkal inkább egy döntés, hogy van, ami a félelemnél is fontosabb. A Biblia azt mondja, nincs semmi, amit ne tudnál megtenni Krisztus segítségével, aki megerősít.

5. A célon tartsd a szemed, ne a nehézségeken!

Nagyon kevés dolog van az életben, ami könnyű. Lesznek az úton síkságok, de sokszor kitartás kell ahhoz, hogy átvergődj hegyeken, völgyeken. Ne felejtsd, nem a te erőd szükséges ahhoz, hogy elérd a célod, hiszen Jézus ezért is meghalt a kereszten, neked csak át kell venni a győzelmet. Sőt még társat is küldött, aki mindig kész arra, hogy segítsen, ha kéred. Ő a Szent Szellem, aki nemcsak segít, hanem vigasztal és kiáll melletted.

A legsikeresebb és legboldogabb emberek általában azok, akiknek sikerült a halogatás börtönéből kitörni. Ők tele vannak vággyal, szenvedéllyel és produktivitással. Te is tudsz ilyen lenni. Az életben a siker kulcsa a cselekvés. Lépj hitben ma!

Rick Warren nyomán





Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>