Bemutatjuk: Hillsong

A kezdetek

1978 februárjában Brian és Bobbie Houston Ausztráliába költözött Új-Zélandról, és bekapcsolódtak a Sydney Christian Life Centre szolgálói csoportjába, amit 1977-ben alapítottak. Az 1980-as évek elején, miután sikeresen plántáltak 2 új gyülekezetet Sydney környékén, látták, hogy mekkora szükség van Sydney észak-nyugati részén egy élő és friss gyülekezetre. 1983 augusztusában megalapult a Hills Christian Life Centre. A 45 főből mára az ausztrál történelem legnagyobb gyülekezetévé nőtte ki magát.
Ma a Hillsong gyülekezet a Hills District-nél lévő 21 holdas modern üzleti parkból és a Sydney szívéhez közeli waterloo-i kortárs létesítményből működik. Minden egyes hétvégén több mint 20 000 fő vesz részt az alkalmakon. A gyülekezet hírneve egyre inkább terjed, ahogy folyamatos hatást gyakorolnak Ausztráliára és sok más nemzetre.

A Hillsongnak vannak gyülekezetei Lonbonban, Kievben és újabban Fokvárosban, Stockholmban, Párizsban és Moszkvában is. Nemrég kezdték meg a New York-i gyülekezet plántálását.

A dicsőítő csoport élőfelvételes albumai, amelyeket a Hillsong Music Australia adott ki, több országban is díjat nyertek, és énekeik az egész világon éneklik a gyülekezetekben. Darlene Zschech és a többi tagja a dicsőítő csapatnak nemzetközileg ismertté váltak dalaikkal és felkent dicsőítésvezetésükkel. 

A világon három helyen (Sydney, London, Kiev) tartanak konferenciákat. A Hillsong Konferenciát, Colour Your World Női Konferenciát és a Férfi Konferenciát számos felekezetből látogatják.

A Hillsong Nemzetközi Vezetőképző Főiskola a vezetők pásztori, zenei és szolgálói szaktudásának növelése, fejlesztése mellett kötelezte el magát és a Föld minden tájáról vonz diákokat.

A látás

Célunk, hogy elérjük, és hatással legyünk a világra egy hatalmas Krisztus-központú, Biblia-alapú gyülekezet építésével, megváltoztassunk gondolkodásmódokat, és képessé tegyünk embereket, hogy vezetők legyenek, és befolyásolják az élet minden területét.

Hillsong konferencia 2009 Sydney ,Olimpiai Aréna
A Gyülekezet, amit látok

A gyülekezet, amit látok, az egy hatással bíró gyülekezet. Egy gyülekezet, amely annyira nagy méreteiben, hogy a város és a nemzet nem tudja figyelmen kívül hagyni. Egy gyülekezet, amely olyan gyorsan növekszik, hogy az épületek már nem bírják befogadni az embereket.
Látok egy gyülekezetet, amelynek a szívből jövő imádata megérinti a Mennyet, és megváltoztatja a Földet; imádat, amely hatással van az emberek dicsőítésére a föld minden szegletén, magasztalja Krisztust a hit és remény erőteljes dalaival.
Látok egy gyülekezetet, amelynek hívására folyamatosan válaszolnak Krisztus megváltó üzenetére a bűnbánó emberek.
Igen, látok egy gyülekezetet, amely annyira függ a Szent Lélektől, hogy semmi nem állíthatja meg, vagy állhat ellene; egy gyülekezetet, ahol az emberek egységben vannak, imádkoznak és telve vannak Isten Szellemével.
Ez a gyülekezet, olyan tiszta üzenettel rendelkezik, amely életeket változtat meg örökre, és kihasznál minden lehetőséget az Ő Igéjének erejével; egy üzenet, amely a világ minden emberének sugárzik a televízió képernyőjéről.
Látok egy gyülekezetet, amely szenvedéllyel vonzza be az embereket a lehetetlen szituációkból, a remény szerető és barátságos körébe, ahol a válaszokat és elfogadást kapnak.
Látok embereket, akik annyira a Királyságért élnek, hogy bármi árat megadnak azért, hogy lássák, ahogy az ébredés eléri földjüket.
Ez a gyülekezet, elkötelezett a vezetők generációjának felemelésében, képzésében, fejlesztésében, hogy learassuk az utolsó idők aratását, és minden egyes szolgálata erre a célra épül.
Ennek a gyülekezetnek a feje Jézus, segítője a Szent Lélek, és a fókusza a 'Nagy Missziós Küldetésen" van.
Igen, ez lehet a mi gyülekezetünk - a Hillsong Church.

Brian Houston 
Alap értékek

Mi egy olyan Egyháznak vagyunk a része…
…akik a szeretet eszközével gyakorolnak hatást az emberi szükségekre. Elfogadunk, segítünk és értékelünk másokat miközben megbékítjük az emberiséget Jézussal, önmagukkal és másokkal.
…akik hisznek abban az emberben, aki Jézusnak odaszánt élettel valósítja meg Isten adta célját.
…akik a mindennapi életet örömmel, hitelességgel és teljességgel élik.
…akik modernek és haladóak, alkotunk és fejlesztünk Isten ösztönzése által és partneri kapcsolatot létesítünk, összefogunk másokkal.
…akik keresik a lehetőséget, hogyan ápoljuk, illetve terjesszük Isten szabadságra vonatkozó üzenetét helyi, nemzeti és globális szinten személyes részvétellel, példával és nagylelkűséggel.

 A londoni gyülekezet 10 éves jubileumi alkalma







Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>