Élethipnózis

Ha vezettél már valaha hosszútávon, valószínű, hogy tapasztaltad már az úthipnózist. Ez akkor történik, amikor az út zakatolásának a ritmusa, a látvány egyhangúsága miatt kihagysz. Továbbra is tudod vezetni az autót mégsem emlékszel mindenre, pl. hogy milyen járművek voltak körülötted, hol fordultál le vagy egyéb vezetéssel vagy a megtett úttal kapcsolatos dolgokra.
Sokan tapasztalunk hasonlót, - nevezzük élethipnózisnak - mikor kimerülünk túlhajszolt napirendünk miatt, ami nem veszi figyelembe a környezetünket, vagy amikor annyira el vagyunk foglalva önmagunkkal, hogy nem vesszük észre a körülöttünk élők problémáit.
Jézus elfoglalt mesterember volt majd szolgálatba állt. Könnyen megtehette volna, hogy mellőzze a napirendjéből a tömeget, de neki mégis volt ideje az emberekre. A saját időbeosztásában mindig volt hely arra, hogy találkozzon a szükségben levőkkel. Isten elhelyezett embereket a te utadon, akiknek így ismerheted a szükségeit. Meg akarja áldani őket rajtad keresztül, de eközben téged is meg akar áldani.
Ne hagyd, hogy az elfoglalt életed megakadályozzon abban, hogy a körülötted élők szükségei, örömei megérintsenek téged.
Helyette kövesd Jézus példáját! Írd át a határidő naplódat Isten időbeosztásával.
Lukács 8:42-45, 47

„…Mikor pedig ő méne, a sokaság szorongatá őt.És egy asszony, ki vérfolyásban volt tizenkét esztendőtől fogva, és bár minden vagyonát az orvosokra költötte, senki meg nem tudta gyógyítani. Hátulról hozzá járulván, illeté az ő ruhájának peremét; és azonnal elálla vérének folyása. És monda Jézus: Ki az, a ki engem illete? És mikor mindnyájan tagadták, monda Péter és a kik ő vele valának: Mester, a sokaság nyom és szorongat téged, és azt mondod: Ki az, a ki engem illete? … Mikor pedig látta az asszony; hogy nem maradt titokban, reszketve előjöve és előtte leesvén, megjelenté néki az egész sokaság előtt, miért illette őt, és hogy azonnal meggyógyult.”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Uram, vétkeztem abban, hogy sűrű elfoglaltságaim közt nem figyeltem a körülöttem levők szükségeire. Kérlek, segíts, hogy napjaimat tudjam úgy szervezni, hogy mindig legyen időm azokra, akiket életem útjára helyeztél. Jézus nevében, Ámen
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>