Páratlan vagy!

Nincs lehetőséged megérteni ki vagy addig, amíg nem fogadod el Isten tekintélyét, fennhatóságát. Sok ember helytelenül látja önmagát, mert csak emberi nézőpontból (horizontálisan) vizsgálja önmagát, más szóval, mástól várják az elismerést.
Az önbecsülésük kizárólag mások elfogult, részrehajló, esetleg hamis véleményén alapszik, ahelyett, hogy Isten tökéletes lencséjén keresztül látnák magukat. Azzal töltik az idejüket, hogy másoknak megfeleljenek, kedvezzenek, miközben megfeledkeznek a Teremtőjükről.
De az egészséges önbecsülés alapja a vertikális nézőpont. Mikor elfogadom Isten fennhatóságát, megértem, hogy Isten hozzá hasonlónak teremtett, nem értéktelen tömegtermék, hanem
teljesen egyedi, értékes ember vagyok.
Nincsenek meg másban az én tulajdonságaim, a nevetésem, a személyiségem, a járásom, a beszédem. Úgy látom magam, ahogy Isten lát engem, nem többet, nem kevesebbet.
Ugyanaz igaz rád is!
Ne csapd be magadat azzal, hogy elhiszed te nem vagy képes mindenben az lenni, amit Isten tervezett számodra, amire teremtett téged. Ő neked adta igazságát, szentségét, egyediségét és ezeket senki nem tudja elvenni tőled. Mikor felnézel Jézusra, olyan értékesnek fogod látni magad, amilyen valójában vagy Isten szemében és csodálkozni fogsz, ahogy minden más a helyére kerül, ahova valójában tartozik.
Efézusi levél 4:22-24

„Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt; Megújuljatok pedig a ti elméteknek lelke szerint, és felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.”
Károli Gáspár fordítás

„ …vetkőzd le a régi önmagad, ami megfertőződött csaló vágyaktól, hogy a gondolkozásod, hozzáállásod megújulása által új tudjon készülni, ezt öltözz fel az új önmagadra, ami Istenhez hasonlónak lett teremtve igazságban és szentségbe.”
fordítás angolból

Mond el ezt az imát: Mennyei Atyám, nagyon könnyű abba a csapdába esni, hogy másokhoz hasonlítsam magam, de mikor ezt teszem, tudom, hogy nem a terved szerint cselekszem és elfelejtem, hogy egy teljesen egyedi teremtményed vagyok, amit nagy gonddal formáltál. Kérlek, segíts kialakítani bennem az új, helyes hozzáállást és hogy csak Te legyél, akihez mérem magam. Jézus nevében, Ámen
Következő lépések
  • Hányasra értékeled magad egy skálán 1-től 10-ig?
  • Min alapszik a skálán a 10-es szám? Mindenki célja a 10-es, de a cél Jézus kell, hogy legyen nem egy egy sikeres, tip-top ember, akihez általában mindenki hasonlítja magát.
  • Kérd az Urat ,hogy segítsen megérteni ,hogy te egyedi vagy és semmilyen alapon nem vagy hasonlitható másokhoz és segitsen megtalálni az igazi értékedet a vele való kapcsolaton keresztül.
Ed Young




Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!




Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>