Halogatás 2. - A halogatás ára

Mikor halogatsz valamit, tulajdonképpen a következő dolgokat mondod magadnak. " Könnyebb elkerülni mint szembenézni (foglalkozni) vele.", de ez nem így van! "Könnyebb lesz majd holnap (vagy később) megtennem mint most" ,de ebben is tévedsz. A Biblia szerint a halogatásnak ára van. "A lusta élete olyan, mint a tövisekkel benőtt ösvény..." Példabeszédek 15:19 (EFO)

1. A halogatás problémákat okoz

A kisebb problémákból nagyobbakat csinál, a nagyobbakból krízishelyzeteket. Minél tovább vársz annál nehezebb lesz elkezdeni. A halogatás gondot tud okozni a gyerekeknél is. Tudjuk hogy a gyermek odafigyelést, törődést igényel , de sokszor nem tesszük, mert fáradtak vagyunk és mindig csak halogatjuk, addig amíg már késő. Elvesztegetett éveket nem lehet visszatekerni, mint egy videót.

2. A halogatással lehetőségeket halasztasz el

"Nem szánt ősszel a lusta, nyáron meg aratna, de nincs mit" Példabeszédek 20:4 (EFO). Mikor a lehetőség kopogtat az ajtódon nyisd ki! Használd ki a lehetőséget, addig amíg van, ha nem teszed, elveszted.

3. A halogatással megbántasz embereket

A lustaság meggátol abban, hogy szeress! A szeretet elkötelezettséget, belefektetett munkát és energiát kíván. Sokan nem akarnak tenni azért, hogy szeretetet adjanak. Azt hiszik az majd csak úgy jön magától, hogy majd észreveszik rajtuk mennyire szeretnek. Sok házasság azért megy tönkre mert sokszor a felek nem akarnak tenni semmit időben, csak passzívan várakoznak.

Ne felejtsd a halogatás árát te fogod megfizetni. Túl sok időt vesztegetünk úgy, hogy tekintetünk a földön és a szívünk zárva. Emeld fel a tekinteted, nyisd meg a szíved és látni fogod, hogy a mai nap egy kiváló lehetőség arra, hogy elkezdj valamit a régóta halogatott dolgok közül.

Rick Warren nyomán

Ezek is tetszeni fognak!
Ha tetszett Oszd meg ismeroseiddel!
Ne maradj le az újdonságokról!

Rendeld meg hírlevelünket!
A jobb oldali oszlop tetején >>